Lajme

Pas vendimit të fundit të Gjykatës së Apelit në Hagë, OVL-UÇK ka një kërkesë për institucionet e Kosovës

Paneli i Gjykatës së Apelit dy ditë më parë ka vendosur lidhur me apelet e mbrojtjes së Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit kundër vendimeve të gjykatësit të procedurës paraprake për rishikimin e mbajtjes së tyre në paraburgim.

Këtë vendim, njohësit e çështjeve juridike po e vlerësojnë si mundësi e re që shteti i Kosovës të ofroj garancionet e nevojshme për mbrojtjen në liri të ish krerëve të UÇK-së.

Në anën tjetër, Faton Klinaku ushtrues detyre i kryetarit të OVL-UÇK-së, ka thënë se Ligji për Dhomat e Specializuara parasheh që në radhë të parë të akuzuarit që gjenden në Hagë, mund të mbrohen në liri në Kosovë, përveç nëse i akuzuari vet kërkon një vend të tretë.

Ai ka thënë se institucionet e Kosovës është dashur të merren më seriozisht më këtë punë dhe të japin garancet e nevojshme për mbrojtjen e tyre në liri.

Sponzorizuar
Back to top button